Loading Laddar...
 
timrå.jpg

Personbil

Planera ditt bilkörkort med oss

Vi hjälper dig med din planering och ditt upplägg av körkortsutbildningen efter dina önskemål. Är du inte riktigt säker på hur du ska gå tillväga, fråga oss - vi har flera olika fungerande alternativ!

Som elev hos oss kommer du få en individuell utbildningsplan och kostnadsberäkning...

Detta innebär att du på din första körlektion kommer bli intervjuad av din trafiklärare- allt för att underlätta vår planering till dig på bästa sätt!

Frågor som kan vara bra att fundera på redan innan du kommer:

  • när du tänkt vara klar med körkortet
  • hur mycket du övar privat respektive tänkt köra på trafikskolan
  • om du genomfört/tänkt genomföra någon del i riskutbildningen privat

När du kört ett par lektioner hos oss kommer din lärare kunna informera dig om hur många fler lektioner du kan tänkas behöva innan halkbanan och uppkörningen. Detta är dock bara en uppskattning och kan komma att ändras under utvecklingens gång, då detta berörs av inlärningshastighet och möjlighet till privat övningskörning hemma bland annat. 

Vi ser gärna att du tar med din privata handledare på körlektionerna/enstaka lektioner. Handledaren är alltid välkommen under alla våra körlektioner och det är eleven själv som beslutar detta. Genom detta kommer du få en effektivare utbildning då vi kan hjälpa dig och din handledare med vad ni ska mängdträna på privat på ett bättre sätt.

Utbildning

I utbildningen ingår två obligatoriska utbildningar:

  • Riskettan är en obligatorisk teoretisk kurs om riskerna med bilkörning. Alkohol, droger, trötthet och andra riskfyllda beteenden för dig och dina medtrafikanter. Denna kurs kan du med fördel göra i början på din utbildning.

  • Halkbanan är en obligatorisk praktisk kurs om riskerna med bilkörning i praktiken. Kursen pågår en halvdag och ställer krav på dig som förare att du kan hantera bilen på ett säkert sätt sedan innan. Halkbanan gör man i slutet av utbildningen före proven, vanligtvis efter man har klarat av landsväg och motorväg på ett säkert sätt.

De två riskutbildningarna måste vara godkända innan du kan skriva ditt teori- och körprov. Vi på trafikskolan hjälper dig med planeringen för dessa utbildningar och resten av planeringen till proven.

För att boka en första lektion - se här eller kom in/ring oss på 060-177717.